15 maart 2023

Opbiechten

opbiechten

Mijn autoradio is kapot. Geen ramp vind ik, want ik vind het prima om in stilte te rijden. Alleen geeft dat wel meer gelegenheid om na te denken over zaken die anders niet zo snel opkomen als er muziek door de speakers schalt. Zo vroeg ik me ineens af of ik iets zou opbiechten als ik weet dat ik iets heb gedaan waar ik waarschijnlijk een pak slaag voor zou krijgen. Dat vind ik dus een lastig punt. Stel ik zeg niks, maar het komt later uit dan is het erger als Alex weet dat ik dat heb achtergehouden. Het ligt er ook wel een beetje aan wat het is natuurlijk. Je eigen vonnis tekenen is toch wel een dingetje.

Lees meer …

8 maart 2023

Twee keer in één weekend

weekend

Wat een heerlijk weekend hebben we achter de rug. Donderdagavond voltooiden we beide opgelucht het werk. We waren moe, maar in vrolijke stemming. We hadden namelijk een weekend weg in het vooruitzicht. Een weekend aan zee. Een weekend met mogelijkheden. Ik had al een hoop ingepakt, maar Alex wilde ook het een en ander inpakken. Nieuwsgierig als ik ben zat ik er met mijn neus bovenop. Echter kreeg ik de kans niet om te kijken.

Lees meer …

5 maart 2023

Drukte en een beloofd pak slaag

Drukte

Het was weer zo’n volle week. Volle dagen, weinig rust. Vroeg opstaan en laat naar bed. Ik had hele drukke dagen op het werk en in de avonduren verplichtingen die ik normaal niet heb. Een bijeenkomst van school bijvoorbeeld. Een van de kinderen had een moeilijke toets en een flinke opdracht voor school waarbij ik heb geholpen. Er was ook nog een kind behoorlijk ziek. Kortom, druk en de spanning zat hoog.

Lees meer …

22 februari 2023

Gebrek aan herkenning

gebrek aan herkenning

In het weekend heb ik geen ritme. Misschien is dat ook niet precies het goede woord. In ieder geval, alles loopt dan anders. Waar ik doordeweeks heel duidelijk een planning heb, is dat in het weekend compleet het tegenovergestelde. Doordeweeks ontbijt ik, rond tien uur eet ik fruit, tussen de middag lunch, rond drie uur weer fruit en dan nog het avondeten. Studie, huishouden en activiteiten zijn strak ingepland.

Lees meer …

28 januari 2023

Verlangen

verlangen

Het is nog net geen vijf uur. Ik zucht diep. De zoveelste lange dag en korte nacht. De slaapkamerdeur vliegt open en de jongste kruipt in ons bed. Het heeft geen zin hem terug naar bed te brengen, want dan schreeuwt hij de hele buurt wakker uit protest. Half zes gaat Alex er maar uit. Hij gaat douchen. Naast me hoor ik een steeds rustiger wordende ademhaling tot ik alleen nog maar zachte snurkgeluidjes hoor. Ja hoor natuurlijk slaapt dat bed van papa en mama veel lekkerder.

Lees meer …

14 januari 2023

Super Charlie

super charlie

Voor mij begon het jaar 2023 met een hoop gedoe. Daar ben ik dus heel slecht in. Ik bedoel ik heb een goede start nodig. Anders voelt het alsof het kenmerkend is voor, in dit geval, de rest van het jaar. Daar ga ik dan ook in mee. De lijn der verwachting zeg maar. Gelukkig heb ik Alex die dat niet zomaar laat gebeuren. Zaterdag was het keerpunt. Wat mij betreft maakte ik een afstreepkalender tot eind december zodat er weer geproost kan worden op een nieuw jaar.

Lees meer …

3 januari 2023

De keer dat ik mijn telefoon kwijt was

Tegenwoordig doe ik elke keer als ik wegga mijn telefoon in mijn tas. Dat heeft Alex de laatste keer goed eh duidelijk gemaakt. Heel bewust berg ik hem dan op, want als ik dat gedachteloos doe ben ik hem voor mijn gevoel ook nog tien keer kwijt.

Kort geleden ging dat weer helemaal mis in de stad. In de gang, voor we weggaan, doe ik mijn telefoon in mijn tas. Tot zover niks aan de hand. Alex vraagt iets en dat wilde ik meteen even opzoeken op internet.

Lees meer …