2 september 2023

Het normale leven

het normale leven

De vakantie is weer voorbij en het normale leven is weer begonnen. Nou ja, echt normaal vind ik het niet. Ik kan zo genieten van het samen zijn met het gezin. Het op gemak in de ochtend douchen en aankleden. Met zijn alle ontbijten en de dag doorbrengen naar eigen invulling, dat vind ik zo fijn.

Lees meer …

21 juli 2023

Begrip vs schuldgevoel

schuldgevoel

Er zijn wel eens momenten dat ik overtuigd ben dat Alex me een pak slaag gaat geven voor iets wat ik gedaan heb of juist niet gedaan heb en dan stel ik me daar al helemaal op in. Vervolgens reageert Alex heel begripvol op de situatie en dan weet ik nooit echt of ik blij ben met zijn reactie of niet. Zolang ik het daarna van me af kan zetten is er niks aan de hand. Soms kan ik het niet van me af zetten. Dan blijf ik er over malen en dan groeit er een schuldgevoel. Ik heb dan een pak slaag juist nodig om het schuldgevoel van me af te zetten.

Lees meer …

27 juni 2023

Hoe doen anderen dat

blijven liggen

Hoe kan het dat er mensen zijn die heel goed in positie blijven liggen terwijl ze op hun billen geslagen worden? Ik draai weg, draai om, werk tegen, houd mijn handen ervoor en ga zo maar door. Ook ga ik in discussie dat het te hoog, te hard of te snel is. Maar even! Wil iemand die kerel van mij vertellen dat het niet te doen is om de cane fatsoenlijk te ondergaan als er maar 1 seconde pauze tussen zit. Dat is niet te doen gewoon.

Lees meer …

28 mei 2023

Plannen is noodzaak

plannen

Meestal maak ik voor de vrije dagen een planning of to do lijst. Soms denk ik dat ik het niet nodig heb. De ene keer gaat het goed, maar soms ook helemaal niet.

Ik neem je mee in zomaar een woensdag. Ik had een hele volle, drukke ochtend. Nadat ik de kinderen naar school gebracht had had ik twintig minuten totdat ik een verplichting had.

Lees meer …

12 april 2023

Over de kook

zwemles

Zwemles vind ik vreselijk. De oudste kinderen hebben gelukkig hun diploma’s, maar de jongste is pas net begonnen. Ik ben ontzettend blij dat Alex dat voor zijn rekening neemt. Hij vindt het leuk om te kijken en in dat zwembad te zitten. Nou ik niet.

Lees meer …

15 maart 2023

Opbiechten

opbiechten

Mijn autoradio is kapot. Geen ramp vind ik, want ik vind het prima om in stilte te rijden. Alleen geeft dat wel meer gelegenheid om na te denken over zaken die anders niet zo snel opkomen als er muziek door de speakers schalt. Zo vroeg ik me ineens af of ik iets zou opbiechten als ik weet dat ik iets heb gedaan waar ik waarschijnlijk een pak slaag voor zou krijgen. Dat vind ik dus een lastig punt. Stel ik zeg niks, maar het komt later uit dan is het erger als Alex weet dat ik dat heb achtergehouden. Het ligt er ook wel een beetje aan wat het is natuurlijk. Je eigen vonnis tekenen is toch wel een dingetje.

Lees meer …

8 maart 2023

Twee keer in één weekend

weekend

Wat een heerlijk weekend hebben we achter de rug. Donderdagavond voltooiden we beide opgelucht het werk. We waren moe, maar in vrolijke stemming. We hadden namelijk een weekend weg in het vooruitzicht. Een weekend aan zee. Een weekend met mogelijkheden. Ik had al een hoop ingepakt, maar Alex wilde ook het een en ander inpakken. Nieuwsgierig als ik ben zat ik er met mijn neus bovenop. Echter kreeg ik de kans niet om te kijken.

Lees meer …