8 februari 2024

Gewenning en ontwenning

Alex heeft een tijdje terug een operatie ondergaan. Niet heel ernstig, maar vooral ingewikkeld. Een aantal weken geen inspanning en niet tillen zijn onder andere de voorschriften. Het hele HD gebeuren is daardoor wat naar de achtergrond verplaatst. Niet de rolverdeling en de omgang, dat zeker niet. Echter wel de ontstress spankings en de straf spankings. Ook al zijn die laatste niet meer zo aan de orde. Geheel begrijpelijk, maar ik mis het soms. 

Lees meer …

28 januari 2024

Onze relatie in de praktijk

Onze relatie in de praktijk

Allemaal leuk en aardig die rolpatronen, volgzaamheid en onderdanigheid, maar hoe ziet dat er uit in de praktijk? Vaak hebben mensen het beeld, wanneer ik aangeef een traditionele rolverdeling te bezigen, dat ik heel slaafs met mijn hoofd naar beneden gericht mijn man bedien en ja en amen zeg. Dat is totaal niet het geval. We doen een hoop dingen samen, regelen een hoop dingen samen en beslissen een hoop samen. Echter is hij de eindverantwoordelijke van het gezin. Wij hebben ooit samen een tv’tje aangeschaft. Toen we elkaar leerden kennen hadden we het niet breed. Ons huis was (en is nog steeds) ingericht met veel spullen die we tweedehands hebben aangeschaft of gratis hebben gekregen. Naar alle tevredenheid, want we voelen ons daar ook goed bij. 

Lees meer …

14 januari 2024

Huisvrouw zijn past mij

huisvrouw tradwife

Afgelopen herfst heb ik mamavakantie genomen. Ik weet dat het bij de meeste dames uit mijn generatie iets heel anders betekent, maar daar doe ik weer niet aan. Bij mij houdt zo’n vakantie in dat ik vrijneem van mijn betaalde baan terwijl Alex gewoon werkt en de kinderen op school zitten. Een week waarbij ik helemaal in mijn huisvrouwen-element zit. Ik heb lekker kunnen uitsloven met lunchtrommels maken die net even extra bijzonder zijn, ik kon koken zonder te bedenken of het qua timing wel paste en ik kon even een week leven zoals ik dat graag zou willen.

Lees meer …

30 december 2023

Berusting

HD relatie

Een paar keer per week sta ik wel even stil bij hoe ik onze HD relatie ervaar. Het is, zoals elke relatie, blijven investeren. Ik kan me verwonderen over hoe krom de dingen klinken in mijn hoofd, maar hoe kloppend het is in de praktijk.

Hoe raar moet het klinken voor iemand die niet de dynamiek ambieert? Voor mij hoeft het ook niet logisch te zijn of kloppend. Als het voor ons maar werkt. Het is voor mezelf ook niet altijd kloppend.

Lees meer …

22 november 2023

Winkelen

winkelen

Met winkelen heb ik een haat-liefde relatie. Ik vind het heerlijk om te winkelen, maar die drukte vind ik vreselijk. Daar kan ik ook wel echt flink humeurig van worden. Alex heeft daar een stuk minder moeite mee, maar ook hij heeft zijn grenzen.

Voor de feestdagen begin ik al ver van te voren met cadeautjes verzamelen. Dat neemt een hoop stress weg. Zo kan ik in de drukke feestdagen periode ook de winkels vermijden. Toch kan het niet helemaal. Soms is er wel eens iets nodig. Iedereen is weer een beetje opgeknapt en dan moeten sommige zaken ook gewoon wel weer gebeuren.

Lees meer …

13 november 2023

Ik wil zo graag

ik wil zo graag

Soms kan ik op de gekste momenten verlangen naar een pak slaag.

Ons sociale vangnet is niet groot. Eigenlijk wel heel erg beperkt. We zijn allemaal ziek of net niet ziek maar gewoon flink lamlendig. Bij Alex was het zelfs ook even spannend of er niet iets echt serieus aan de hand was en dat geeft nog meer spanning. Hij heeft het ook flink te pakken, maar weigert zich ziek te melden.

Lees meer …