Is het BDSM? Is het erotisch?

bdsm

Wanneer mensen over HD horen wordt er vaak gedacht dat het te maken heeft met BDSM. Heel sluitend antwoorden het wel of geen BDSM is kan eigenlijk niet. Als je feitelijk gezien kijkt naar het principe van een HD relatie is het geen BDSM. Toch kan het zijn dat deze dynamiek verweven is binnen een BDSM verhouding.

Er zijn zeker wel overeenkomsten te vinden, maar ook geldt hier weer voor dat ieder zijn eigen beleving heeft.

Wanneer je als vrouw het verlangen hebt naar een HD relatie zit daar een bepaald verlangen achter. Dit kan zijn het verlangen om gedomineerd te worden, het verlangen naar straf of een bepaalde voorliefde voor spanking. Sommige stellen hebben een BDSM relatie, maar ook een HD relatie. Het een vult het andere aan of het zijn beide losse elementen in de relatie.

Als je als man een voorliefde hebt voor de HD dynamiek kan dat ook voortkomen uit het verlangen om te domineren of omdat je een spanking fantasie hebt.
Vaak zie je toch dat de keuze voor HD los staat van BDSM. Sterker nog, vaak heeft men helemaal niets met BDSM.

Huiselijke discipline is ook niet per definitie wel of niet erotisch. Vaak is de fantasie er wel. Dat een of beide opgewonden raakt door de gedachte aan een pak slaag is vaak wel de eerste start. Toch kan een pak slaag voor straf ook alles behalve erotisch zijn.

Wel kan de dynamiek tussen beide, de straf en de pijn wel zorgen voor een goed seksleven. Sommige stellen ervaren seks na een bestraffing als verbindend. Ook wordt vaak de keus gemaakt om dat niet te doen. Juist omdat een bestraffing niet als erotisch wordt ervaren of om de opwinding niet de overhand te laten krijgen en daarmee het effect van straf weg te nemen.

Het is maar net hoe je het ervaart. En net als met eigenlijk alles is er geen goed of fout.   

Een nieuw vervolgverhaal:
Zekerheid bestaat niet

zekerheid bestaat niet-2

Dit vind je misschien ook leuk