24 juli 2022

De eerste keer


de eerste keer

Alex stond niet meteen te springen om huiselijke discipline toe te passen. Het heeft ook lang geduurd voor het in zijn hele manier van denken is gaan zitten. De eerste keer straf van hem zal ik ook nooit vergeten.

Alex was abnormaal beschermend en voorzichtig, want ik was herstellende van een ziekte. Ik kon het hem niet kwalijk nemen, maar het benauwde me soms. Ik was een volwassen vrouw, moeder en had een leidinggevende functie, maar als ik ergens heen wilde moest ik lullen als brugman om Alex te overtuigen dat het oké was.

Lees de hele blogpost …

Rubriek: ,

Tags: , , ,

Reageer op deze blogpost

17 juni 2022

Wanneer we dwalen


dwalen

Het leven heeft ons vanaf de eerste maand van onze relatie behoorlijk wat obstakels gegeven. De een makkelijker te overwinnen dan de ander en sommige dragen we de rest van ons leven mee. Alex is extreem positief ingesteld in het leven en ik ben daarin het tegenovergestelde van hem. Toch zijn er soms zaken in het leven die je, al sta je nog zo positief in het leven, niet makkelijk naast je neerlegt.

Lees de hele blogpost …

Rubriek: ,

Tags: , ,

Reageer op deze blogpost

11 mei 2022

Zaterdagavond, net even anders


zaterdagavond

Zaterdagavond hangen we altijd een beetje als een stel uitgebluste bevers op de bank. De intensieve week wordt dan doorgaans een beetje verwerkt denk ik, zodat we een ontspannen zondag kunnen hebben. Het is prachtig mooi weer vandaag en we hebben er een drukke zaterdag op zitten.  Na het eten is het makkelijk om de kinderen een filmpje te laten kijken voor ze naar bed gaan, maar Alex heeft een ander idee.

Lees de hele blogpost …

Rubriek:

Tags: , , ,

Reageer op deze blogpost

16 februari 2022

Vragen aan Alex


Alex

Ik denk ontzettend veel na over onze relatie. Hoe ik het zie, waar ik behoefte aan heb. Hoe ik Alex zie. Wat ik belangrijk vind. Daar kan ik ook heel veel over vertellen, maar het leek me ook leuk Alex zijn kant te belichten. Daarom heb ik hem onderworpen aan een vragen vuur. Spotlight erop en ondervragen maar! Nee hoor, gekheid. Het was leuk en leerzaam om op deze manier meer te weten te komen over Alex zijn visie op onze levensstijl.

Lees de hele blogpost …

Rubriek:

Tags: , ,

Reageer op deze blogpost

29 januari 2022

Een periodiek pak slaag


periodiek pak slaag

Bij een relatie waarin huiselijke discipline centraal staat komen de heer des huizes en de vrouw overeen welke regels en gedragingen van belang zijn die aansluiten bij hun kijk op het leven. Daarnaast kan er gekozen worden om een periodiek pak slaag toe te voegen aan de relatie. Dit is een pak slaag wat niet wordt gegeven als straf, maar als een soort onderhoud. Een herinnering dat de man de baas is, dat de vrouw zich moet gedragen en het werkt als een soort stressontlading. Dit kan eens per maand zijn, eens per week of welk terugkerend moment je daarvoor ook kiest. Niet iedereen gebruikt dit binnen de relatie, maar veel mensen vinden het een belangrijk onderdeel.

Dit kan ook een vastgesteld ritueel zijn waarbij van te voren beslist is hoe dit periodieke pak slaag gegeven wordt. Ook kan er per keer bekeken worden waar behoefte aan is of wat nodig is.

Het moment van periodiek kan goed gebruikt worden om ook te bespreken hoe het gaat. Hoe de relatie gaat, hoe het gaat met het volgen van de regels, hoe ieder zich voelt. Een moment van bezinning en feedback. Het betekent niet dat als je zaken hebt afgesproken dat het vaststaat voor de rest van het leven.

Soms staat het idee tegen om een pak slaag te krijgen terwijl je niks gedaan hebt. Of juist ten tijde dat het heel goed gaat. Het is preventief en het kan heel effectief zijn om onrust te voorkomen. Als je de behoefte hebt aan een HD relatie kan de vrouw soms een gevoel van onrust ervaren. Om dat gevoel te laten verdwijnen kan er expres slecht gedrag vertoont worden om straf uit te lokken. Straf zorgt ervoor dat die onrust verdwijnt. Slecht gedrag vertonen is niet wenselijk. Daarom kan zo’n periodiek pak slaag effectief zijn om die onrust te voorkomen.

Periodiek pak slaag kan ook heel verbindend werken. De verhoudingen worden weer duidelijk weergegeven. De man wordt er aan herinnert dat hij degene is die het vertrouwen heeft gekregen om discipline toe te dienen wanneer nodig en de vrouw wordt er aan herinnert dat zij gestraft wordt wanneer dat nodig is. Een pak slaag is ook heel intiem. Het kan beschamend zijn, pijnlijk zijn, maar ook heel veilig voelen. Dit zorgt voor bepaalde vonken binnen de relatie.Rubriek:

Tags: ,

Reacties uitgeschakeld voor Een periodiek pak slaag Reacties uitgeschakeld voor Een periodiek pak slaag

29 januari 2022

Hoe te beginnen


hoe te beginnen

Je bent er op welke manier dan ook achter gekomen dat je verlangt naar een relatie waarbij huiselijke discipline centraal staat. Hoe te beginnen? Het belangrijkste is om voor jezelf duidelijk te hebben wat je zo aanspreekt. Schrijf het op, maak een moodboard, spreek een spraakbericht in. Probeer het helder voor jezelf te maken. In je hoofd wordt het vaak vol en zeker met zo’n onderwerp gaan je gedachten vaak alle kanten op.

Als je duidelijk hebt voor jezelf waar je precies naar verlangt dan adviseer ik niet te lang te wachten met het te bespreken met je partner. Hoe langer je wacht hoe groter en spannender het vaak wordt. Wanneer je het ook met iemand anders, bijvoorbeeld een vriendin, wil bespreken bedenk dan wel dat niet altijd iedereen even begripvol zal reageren.

Misschien schrikt je partner ook van wat je vertelt. Het is niet een onderwerp wat bij de koffietafel besproken wordt of waar de informatie over voor het grijpen ligt. Daarom is het van belang dat je zelf duidelijk en helder kan verwoorden wat je nodig hebt. Als je goed bent met zaken op papier zetten kan je om te beginnen bijvoorbeeld een brief schrijven aan je partner. Die je hem laat lezen nadat je hebt verteld dat je hebt ontdekt waar je naar verlangt. Dan volgen de vragen en het gesprek vaak vanzelf.

Wie weet is de nieuwsgierigheid geprikkeld. Misschien zijn er eerst nog vele gesprekken nodig, maar misschien staat jouw partner er positief tegenover.

Maar dan? Je fantasie is heel iets anders dan de werkelijkheid. In je dromen reageert je man perfect op alles, ziet hij alles en doet hij alles zoals jij het voor ogen hebt.

De realiteit is dat het een zoektocht is waarbij er veel gepraat moet worden. Een zoektocht die niet altijd loopt zoals je zou willen.

Het is belangrijk om er de tijd voor te nemen. Het liefst wil je je er helemaal in storten, maar dat is juist het grootste struikelblok. Wanneer je gestraft wordt en hij doet bijvoorbeeld je broek naar beneden terwijl dat iets is wat je liever zelf doet, dan is het niet het moment om daar een discussie over te beginnen. Praten vooraf is heel belangrijk. Ook als je eenmaal zo’n relatie aangaat is het belangrijk te blijven praten. Het is heel goed om bijvoorbeeld een vast moment te pakken waarop jullie praten over hoe jullie de relatie zien. Om aan elkaar te vertellen wat je nodig hebt van elkaar. Dat kan sowieso geen kwaad in een relatie, maar over dit onderwerp is het zeker van belang.

Wat in het begin heel gebruikelijk is is dat je heel veel behoefte hebt om het gevoel te ervaren, om uit te proberen of hij wel echt doet wat jullie besproken hebben en of hij echt straft nadat je je misdragen hebt. Dat is heel normaal. Een logisch gevolg is ook dat de man het gevoel heeft dat hij te kort schiet. Dat hij niet snapt dat hij de avond ervoor een flink pak slaag heeft uitgedeeld en nog geen 24 uur later hij weer in actie moet komen. Daarom is het zo belangrijk te blijven praten. Liever te veel dan te weinig.

Ook is het moeilijk om gedragsverandering toe te passen. Als je al heel lang gewend bent je ontbijt over te slaan en je ineens elke dag moet ontbijten omdat je dat hebt afgesproken kan dat best lastig zijn. Dan kan het lijken alsof je hardleers bent, maar het kan ook zijn dat het even tijd nodig heeft om te veranderen.

Het duurt wel even voor je tot het punt komt dat het loopt als een geoliede machine.

En als je dat punt bereikt hebt bestaat de kans dat het verslapt, maar dat is een heel ander verhaal. Rubriek:

Tags: , ,

Reacties uitgeschakeld voor Hoe te beginnen Reacties uitgeschakeld voor Hoe te beginnen

29 januari 2022

Is het BDSM? Is het erotisch?


bdsm

Wanneer mensen over HD horen wordt er vaak gedacht dat het te maken heeft met BDSM. Heel sluitend antwoorden het wel of geen BDSM is kan eigenlijk niet. Als je feitelijk gezien kijkt naar het principe van een HD relatie is het geen BDSM. Toch kan het zijn dat deze dynamiek verweven is binnen een BDSM verhouding.

Er zijn zeker wel overeenkomsten te vinden, maar ook geldt hier weer voor dat ieder zijn eigen beleving heeft. Wanneer je als vrouw het verlangen hebt naar een HD relatie zit daar een bepaald verlangen achter. Dit kan zijn het verlangen om gedomineerd te worden, het verlangen naar straf of een bepaalde voorliefde voor spanking. Sommige stellen hebben een BDSM relatie, maar ook een HD relatie. Het een vult het andere aan of het zijn beide losse elementen in de relatie.

Als je als man een voorliefde hebt voor de HD dynamiek kan dat ook voortkomen uit het verlangen om te domineren of omdat je een spanking fantasie hebt.
Vaak zie je toch dat de keuze voor HD los staat van BDSM. Sterker nog, vaak heeft men helemaal niets met BDSM.

Huiselijke discipline is ook niet per definitie wel of niet erotisch. Vaak is de fantasie er wel. Dat een of beide opgewonden raakt door de gedachte aan een pak slaag is vaak wel de eerste start. Toch kan een pak slaag voor straf ook alles behalve erotisch zijn.

Wel kan de dynamiek tussen beide, de straf en de pijn wel zorgen voor een goed seksleven. Sommige stellen ervaren seks na een bestraffing als verbindend. Ook wordt vaak de keus gemaakt om dat niet te doen. Juist omdat een bestraffing niet als erotisch wordt ervaren of om de opwinding niet de overhand te laten krijgen en daarmee het effect van straf weg te nemen.

Het is maar net hoe je het ervaart. En net als met eigenlijk alles is er geen goed of fout.   Rubriek:

Tags: , ,

Reacties uitgeschakeld voor Is het BDSM? Is het erotisch? Reacties uitgeschakeld voor Is het BDSM? Is het erotisch?