Een periodiek pak slaag

periodiek pak slaag

Bij een relatie waarin huiselijke discipline centraal staat komen de heer des huizes en de vrouw overeen welke regels en gedragingen van belang zijn die aansluiten bij hun kijk op het leven. Daarnaast kan er gekozen worden om een periodiek pak slaag toe te voegen aan de relatie. Dit is een pak slaag wat niet wordt gegeven als straf, maar als een soort onderhoud. Een herinnering dat de man de baas is, dat de vrouw zich moet gedragen en het werkt als een soort stressontlading.

Dit kan eens per maand zijn, eens per week of welk terugkerend moment je daarvoor ook kiest. Niet iedereen gebruikt dit binnen de relatie, maar veel mensen vinden het een belangrijk onderdeel.

Dit kan ook een vastgesteld ritueel zijn waarbij van te voren beslist is hoe dit periodieke pak slaag gegeven wordt. Ook kan er per keer bekeken worden waar behoefte aan is of wat nodig is.

Het moment van periodiek kan goed gebruikt worden om ook te bespreken hoe het gaat. Hoe de relatie gaat, hoe het gaat met het volgen van de regels, hoe ieder zich voelt. Een moment van bezinning en feedback. Het betekent niet dat als je zaken hebt afgesproken dat het vaststaat voor de rest van het leven.

Soms staat het idee tegen om een pak slaag te krijgen terwijl je niks gedaan hebt. Of juist ten tijde dat het heel goed gaat. Het is preventief en het kan heel effectief zijn om onrust te voorkomen. Als je de behoefte hebt aan een HD relatie kan de vrouw soms een gevoel van onrust ervaren. Om dat gevoel te laten verdwijnen kan er expres slecht gedrag vertoont worden om straf uit te lokken. Straf zorgt ervoor dat die onrust verdwijnt. Slecht gedrag vertonen is niet wenselijk. Daarom kan zo’n periodiek pak slaag effectief zijn om die onrust te voorkomen.

Periodiek pak slaag kan ook heel verbindend werken. De verhoudingen worden weer duidelijk weergegeven. De man wordt er aan herinnert dat hij degene is die het vertrouwen heeft gekregen om discipline toe te dienen wanneer nodig en de vrouw wordt er aan herinnert dat zij gestraft wordt wanneer dat nodig is. Een pak slaag is ook heel intiem. Het kan beschamend zijn, pijnlijk zijn, maar ook heel veilig voelen. Dit zorgt voor bepaalde vonken binnen de relatie.

Een nieuw vervolgverhaal:
Zekerheid bestaat niet

zekerheid bestaat niet-2

Dit vind je misschien ook leuk