Vragen aan Alex

Alex

Ik denk ontzettend veel na over onze relatie. Hoe ik het zie, waar ik behoefte aan heb. Hoe ik Alex zie. Wat ik belangrijk vind. Daar kan ik ook heel veel over vertellen, maar het leek me ook leuk Alex zijn kant te belichten. Daarom heb ik hem onderworpen aan een vragen vuur. Spotlight erop en ondervragen maar! Nee hoor, gekheid. Het was leuk en leerzaam om op deze manier meer te weten te komen over Alex zijn visie op onze levensstijl.

Wat dacht je toen ik begon over HD?

Eerst wilde ik het niet. Ik kon me niet voorstellen dat ik je ooit pijn kon doen. Het was compleet nieuw voor mij. Ik had het nooit gehoord. Totdat we er meer over gingen praten en je me liet zien dat het echt zoveel voor je betekent. Daarna werd het interessant. Ook omdat ik de behoefte begon te merken en te begrijpen.

Hoe zou jij onze HD relatie omschrijven?

Groeiende, met nog veel te leren. Ik ben nog erg mijn rol ontdekken als heer des huizes. Het werkt wel heel goed voor ons. Het is een liefdevolle relatie. Een relatie waarbij ik je wijs op bepaalde zaken en je daarvoor straf. Het maakt ons gelukkiger. Vooral als ik zie hoe goed het jou doet.

Waar liggen onze valkuilen?

Ik zie alles te rooskleurig in waardoor ik zaken niet zie. Of dat ik zelf dingen oplos, zoals ach die kleren ruim ik wel even op. Ik vind dat een kleine moeite, terwijl jij juist behoefte hebt aan duidelijke kaders. Waarbij ik denk dat ik je gewoon even help zie jij het alsof ik jou niet zie. 

Jij op jouw beurt verwacht dat ik kleine signalen oppak. In plaats van praten verwacht jij dat ik dingen zomaar snap. Wij moeten meer reflecteren of het goed gaat. Ik heb vaak het beeld dat het wel loopt terwijl jij dan je te vrij gelaten voelt.  We laten ons ook te veel afleiden door drukte. We nemen dan niet de tijd om stil te staan bij onze HD relatie. Jij vindt het moeilijk ook gewoon letterlijk te zeggen: ‘Ik heb wat signalen afgegeven die je niet ziet, maar ik heb een pak slaag nodig omdat ik me onrustig voel.

Zie jij jezelf ook als heer des huizes of vervul je alleen de behoefte van mij?

Ik wil mezelf zo zien en zo zie ik mezelf ook wel. Wel heb ik alleen nog wat te groeien daarin. Ik ben nog wat aan de softe kant. Dat komt omdat ik zoveel van je hou en veel van je wil overnemen en voor je wil oplossen. Een automatisme wat moet veranderen.

Wat kenmerkt jou als hdh?

Dat ik streng kan zijn. Ik zie wanneer er behoefte is als je stress ervaart of je niet goed voelt. Ik ben zorgzaam en ik vind het belangrijk om er voor jullie te zijn en voor jullie te zorgen

Wat vind jij het meest effectieve meptuig?

Mijn stok (cane) daar hoef ik zeker niet lang over na te denken. En de pollepel die jij me hebt gegeven voor mijn verjaardag. Alhoewel de riem er ook wel bij mag.

Ze komen allemaal goed aan. Je voelt het goed en dat blijft wel even hangen.

Wat zou je een man adviseren die aan het begin van zo’n relatie staat?

Wees streng. Praat eerlijk over je gevoelens en je onzekerheden. Laat het niet verslappen. Gewoon doen en niet aarzelen. Vooral veel in de praktijk brengen. Juist wanneer je eigenlijk er niet zo’n zin in hebt het toch doen, want dat laat zien dat je het wel belangrijk vindt.

Wat zijn de voordelen van een HD relatie?

Dat je een onderdanige vrouw hebt haha. Het doet ook goed aan je seksleven. Het is iets wat verbondenheid brengt tussen twee mensen, iets van ons samen. Wanneer de behoefte er is om zo’n relatie vorm te geven brengt het ook veel rust en harmonie. 

Wanneer zie jij een pak slaag als geslaagd?

Als jij in mijn armen ligt en huilt of als ik merk dat je spijt hebt.

Waar zou je nog in willen groeien?

Dat ik nog meer opsta als hoofd van het gezin. Wat meer consequent zijn. Jouw signalen oppakken. Minder voorzichtig zijn. Uiteindelijk dat het een gewoonte wordt zonder er te veel bij hoeven na te denken.

Geef hier je reactie

Een nieuw vervolgverhaal:
Zekerheid bestaat niet

zekerheid bestaat niet-2

Dit vind je misschien ook leuk