31 augustus 2022

Wat moet een ander wel niet denken.

billenkoek

Het feit dat wij een wat traditionele relatie hebben en een traditionele kijk op het leven is geen geheim. Het HD gedeelte probeer ik wel angstvallig tussen ons te houden. Alex daarentegen neemt het niet zo nauw met het geheim houden. Niet dat hij het van de daken schreeuwt of dat hij daar duidelijk voor uitkomt, maar als hij me duidelijk wil maken dat me een pak slaag te wachten staat dan zegt hij dat zonder eerst te kijken of er andere mensen binnen gehoorafstand staan. Ondanks dat ik het een vreselijk woord vind, gebruikt Alex vaak genoeg het woord ‘billenkoek.’

Lees meer …

20 februari 2022

Traditioneel maar ruimdenkend

TRADITIONEEL

Ik ben erg traditioneel ingesteld. Dat is ook hoe ik mijn relatie zie. Het gezinsleven. Misschien zou je me ook wel degelijk kunnen noemen. Ik hou van vrij rustige vrijetijdsbesteding. In de vrije weekenden maak ik het liefst een boswandeling of een mooie stadswandeling. Als het regent lees ik graag een boek of doe ik een spelletje met de kinderen. Knutselen met de kinderen vind ik ook heel leuk. Vakanties zijn eigenlijk altijd in eigen land. We hebben niet de behoefte verre reizen te maken. De enige wens die we nog hebben is om naar Normandië te gaan en Denemarken.

Lees meer …

20 januari 2022

Niet de tijd om huisvrouw te willen zijn

huisvrouw

Ik zeg vaak dat ik in de verkeerde tijd ben geboren. Ik merk dat in deze tijd het niet gepast is om te zeggen dat je graag huisvrouw wil zijn. Als ik er al überhaupt aandurf om te bekennen dat ik liever het huishouden doe, de kinderen verzorg en zorg dat mijn man in een gespreid bedje thuiskomt dan zijn de reacties meestal niet mis. Mensen hebben de overtuiging dat je dan dom bent, lui, slaafs, aast op een uitkering of dat er iets mis is in mijn bovenkamer. 

Ik ben een intelligente vrouw, ik kan goed leren. Ik verwacht geen uitkering als ik huisvrouw zou worden. Een vrouw met drie kinderen en een schoon huis is zeker niet lui. Slaafs wil ik mijzelf ook niet noemen en dat er wat mis met mij is vind ik helemaal verwerpelijk. Dus omdat ik iets ambieer wat afwijkt van de norm is er iets mis met mij? 

Lees meer …

11 januari 2022

Werkvrije dag

werkvrije dag

Het lijkt mij leuk om de invulling van mijn werkvrije dagen te delen met jullie. Mijn gedetailleerde schema met mijn huishoudplanning deel ik in een andere blogpost.

Mijn wekker gaat half zes. Terwijl mijn man zich scheert neem ik een douche en kleed ik mij aan. Als hij klaar is maakt hij voor iedereen het ontbijt. Ik leg iedereen zijn vitamines klaar en schenk het drinken in. Vervolgens maak ik de kinderen wakker. Aangezien we niet altijd met zijn alle kunnen dineren vind ik het heel belangrijk om in ieder geval met elkaar te ontbijten. Wij ontbijten dus lekker met elkaar voordat mijn man naar zijn werk gaat en de kinderen naar school. Na het ontbijt gaan de kinderen zich aankleden en mijn man naar zijn werk. 

Lees meer …

11 januari 2022

Huiselijke discipline

Huiselijke discipline

In deze tijd huisvrouw willen zijn en geen carrière te ambiëren is al moeilijk genoeg. Er nogal traditionele gedachtegang op na houden is van heel andere orde. Vaak willen mensen, met enige tegenzin en onbegrip, nog wel meegaan in de wens huisvrouw te willen zijn. Maar mijn visie om de man als heer des huizes, hoofd van het gezin, te zien zorgt voor heel veel discussie. Mensen hebben ook altijd de behoefte om mij van die visie af te helpen. 

Een man de baas te laten zijn is niet één, maar honderd bruggen te ver. 

Ik zie mijn man dus als hoofd van het gezin. We zijn gelijkwaardig aan elkaar, maar als er beslissingen genomen moeten worden heeft hij de eindverantwoordelijkheid. Hij luistert naar mijn mening, we bespreken het als we van mening verschillen en hij maakt dan ten slotte de beslissing. Ook bepaalt hij de regels in huis. Regels voor mij. De opvoeding van de kinderen doen we samen en daar beslissen we samen over. 

Lees meer …