Werkvrije dag

werkvrije dag

Het lijkt mij leuk om de invulling van mijn werkvrije dagen te delen met jullie. Mijn gedetailleerde schema met mijn huishoudplanning deel ik in een andere blogpost.

Mijn wekker gaat half zes. Terwijl mijn man zich scheert neem ik een douche en kleed ik mij aan. Als hij klaar is maakt hij voor iedereen het ontbijt. Ik leg iedereen zijn vitamines klaar en schenk het drinken in. Vervolgens maak ik de kinderen wakker. Aangezien we niet altijd met zijn alle kunnen dineren vind ik het heel belangrijk om in ieder geval met elkaar te ontbijten. Wij ontbijten dus lekker met elkaar voordat mijn man naar zijn werk gaat en de kinderen naar school. Na het ontbijt gaan de kinderen zich aankleden en mijn man naar zijn werk. 

Als ik de kinderen lopend naar school heb gebracht, neem ik de jongste mee terug naar huis. Hij is drie en gaat nog niet naar school. Wel gaat hij twee keer per week naar de peuterspeelzaal. Als we thuiskomen drink ik een kopje koffie en hij een beker limonade. 

Na de koffie gaan we naar boven. Hij vermaakt zich dan op zijn kamer of hij huppelt lekker achter mij aan. Ik zet dan een was aan. Met zijn vijven produceren wij heel veel was. Die mand lijkt nooit leeg. Als de was aanstaat haal ik de droge was van het rek en die werk ik meteen weg. Dit is vaak het moment dat de jongste wil helpen. Dit maakt de tijdsduur van dit klusje drie keer zo lang, maar ook drie keer zo gezellig. Als we eenmaal boven zijn wil hij vaak boven blijven dus stof ik boven wat af en doe wat er op dat moment nodig is. 

Als ik echt helemaal klaar ben boven ga ik met hem naar beneden. 

Meestal werk ik met een to-do lijstje. Daar noteer ik van te voren op wat ik echt gedaan wil hebben. Dat lijstje werk ik puntsgewijs af. Voor het soppen, dweilen en klusjes in de keuken draag ik mijn huishoudschort. Op het moment dat ik die omknoop transformeer ik. Dan voel ik me op en top vrolijk. Dan waan ik mij een superheld. Ik vind het schort ook heel mooi. Ik voel me dan op en top vrouw. 

Huishoudelijke taken verrichten met een peuter is trouwens flink uitdagend. Daar moet je ook wel superpowers voor hebben om dat tot iets goeds te volbrengen. Mijn knul wil echt met alles helpen. Dus ik geef hem ook een stofdoek, zodat hij kan helpen. Wanneer er sop aan te pas komt wil hij zijn doek ook nat. En na een keer zijn doek heen en weer gehaald te hebben moet deze weer de emmer in. Het kost heel veel meer tijd, maar dat zijn wel de momenten waar ik van geniet. Nog even en dan gaat hij hele dagen naar school en dan zal ik dit soort dingen enorm missen. 

Vaak is het na de benedenboel wel lunchtijd. Dan eten we samen een boterham. Na de lunch doe ik iets met hem samen. Bij droog weer gaan we vaak even wandelen. Of anders lees ik voor, spelen we met de auto’s of doen we een spelletje of puzzel. Als de oudste twee van school thuiskomen help ik ze eerst met hun huiswerk. Op maandag heb ik altijd een knutselproject voorbereid. Dit doen we dan aan tafel. Heel gezellig altijd en zo krijg ik vaak de meeste verhalen over school te horen.

Na het knutselen ruimen we op en dan mogen zij een filmpje kijken of een spelletje op de computer doen. Dat geeft mij de gelegenheid om te koken. Terwijl het eten op staat maak ik de broodtrommels klaar voor de volgende dag en stofzuig ik de woonkamer. Als mijn man thuis is eten we met zijn alle. Op dat moment zit mijn ‘werkdag’ erop. Mijn schort gaat terug in de kast. Een superheld draagt ook niet dag en nacht een cape toch?   

Geef hier je reactie

Een nieuw vervolgverhaal:
Zekerheid bestaat niet

zekerheid bestaat niet-2

Dit vind je misschien ook leuk