17 september 2022

Plannen is mijn specialiteit

plannen

Maar uitvoeren is een heel ander verhaal. Soms ben ik zo jaloers op mensen die zo’n perfect schoon huis hebben en die zich goed kunnen houden aan een planning.

Ik leef op plannen. Een maand-, week- en dag-planner met to-do-lijst. Zonder planners word ik zo chaotisch dat ik alleen nog maar apathisch op de bank zit te staren zonder wat uit te voeren.

Lees meer …

20 februari 2022

Sleutels

sleutels

Charlie is vaak haar spullen kwijt. Haar sleutels, pinpas, belangrijke papieren en autorisatiekaart van werk zijn het meest zoek. Alex zucht vaak en bijt haar toe dat ze zuiniger moet zijn op haar spullen. Vaak ligt het verdwenen goed op een vreemde plek. Sleutels op de wasmachine, papieren in de fruitmand, pinpas onder de bijrijdersstoel. Alex is er wel klaar mee.

Lees meer …

20 februari 2022

Als het avond is

schreeuwen

Het is een drukke dag geweest. Als zij thuiskomt zet haar man net het eten op tafel. De kinderen zijn blij en druk. Zij is wat prikkelbaar. Alles ontgaat haar een beetje. De kinderen maken lawaai. ‘Kan het een beetje zachter!’ Schreeuwt zij.

Het is meteen stil. De kinderen kijken beduusd. De sfeer is meteen bedompt. Na het eten helpt iedereen met opruimen en stuk voor stuk gaan de kinderen naar bed. Hij zet koffie. Ze bespreken hun dag met elkaar. het is donker buiten.

Lees meer …

20 februari 2022

Alex heeft gekookt

Alex kookt

Ik kook eigenlijk altijd. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en ik vind het eigenlijk bijna nooit een opgave. Alex kookt heel af en toe. Als hij zelf van te voren beslist wat hij maakt is het goed. Dan is het lekker en dan geniet iedereen ervan.

Een keer was dat wel anders. Ik had voor die dag noodles bedacht, want dat is super snel klaar en wij hadden ouderavond op school. Dus we hadden echt heel kort tijd. Als ik geen file had onderweg hadden we een half uur voor koken, eten en omkleden. Heel kort dus.

Alex was eerder thuis dan ik en hij had bedacht vast te beginnen met koken. 

Lees meer …

29 januari 2022

Hoe te beginnen

hoe te beginnen

Je bent er op welke manier dan ook achter gekomen dat je verlangt naar een relatie waarbij huiselijke discipline centraal staat. Hoe te beginnen? Het belangrijkste is om voor jezelf duidelijk te hebben wat je zo aanspreekt. Schrijf het op, maak een moodboard, spreek een spraakbericht in. Probeer het helder voor jezelf te maken. In je hoofd wordt het vaak vol en zeker met zo’n onderwerp gaan je gedachten vaak alle kanten op.

Lees meer …

29 januari 2022

Is het BDSM? Is het erotisch?

bdsm

Wanneer mensen over HD horen wordt er vaak gedacht dat het te maken heeft met BDSM. Heel sluitend antwoorden het wel of geen BDSM is kan eigenlijk niet. Als je feitelijk gezien kijkt naar het principe van een HD relatie is het geen BDSM. Toch kan het zijn dat deze dynamiek verweven is binnen een BDSM verhouding.

Er zijn zeker wel overeenkomsten te vinden, maar ook geldt hier weer voor dat ieder zijn eigen beleving heeft.

Lees meer …