Traditioneel maar ruimdenkend

TRADITIONEEL

Ik ben erg traditioneel ingesteld. Dat is ook hoe ik mijn relatie zie. Het gezinsleven. Misschien zou je me ook wel degelijk kunnen noemen. Ik hou van vrij rustige vrijetijdsbesteding. In de vrije weekenden maak ik het liefst een boswandeling of een mooie stadswandeling. Als het regent lees ik graag een boek of doe ik een spelletje met de kinderen. Knutselen met de kinderen vind ik ook heel leuk. Vakanties zijn eigenlijk altijd in eigen land. We hebben niet de behoefte verre reizen te maken. De enige wens die we nog hebben is om naar Normandië te gaan en Denemarken.

Ik heb ook een traditionele kijk op het leven. Wel met een dikke vette maar.

Ik keur niks af. Liefde is iets moois tussen mensen en welke vorm of samenstelling dat heeft maakt mij echt niet uit. Als iemand een andere kijk op het leven heeft dan ik, heb ik niet de behoefte om de ander te overtuigen van mijn visie.

De oudste twee kinderen hebben nu al hun eigen, bijzondere kledingsmaak. Ik hou van die eigenheid. Het is een smaak die ik heel apart vind en als ik ze zou kleden wordt het iets heel anders, maar dat is niet aan mij. Ik vind het fijn dat iedereen anders is en iedereen mag zijn wie hij is.

Een oud collega durfde mij nooit te zeggen dat zij een relatie heeft met een vrouw. Ik wist eerst niet dat zij dat niet met mij durfde te delen. Bij toeval hoorde ik dat zij dacht dat ik het zou afkeuren, omdat ik lijk op een tijdreiziger uit de jaren twintig.

Ik heb haar toen een keer tijdens de koffiepauze gevraagd of ze al lang samen is met haar vriendin. We hebben toen een goed gesprek gehad. Mijn traditionele kijk op het leven heeft niet tot gevolg dat ik bekrompen ben.

Mensen die geen behoefte hebben aan een relatie en die zich prettig voelen bij het niet hebben van een relatie zal ik niet veroordelen.

Er zijn een hoop maatschappelijke vraagstukken waar ik een traditionele kijk op heb. Dat is hoe ik het zie. Gelukkig heb ik niet de overtuiging dat dat DE manier is. Dus nee geen Charlie for president. Maar beter ook van niet. Dan zouden de vrouwen poetsen terwijl de man de krant leest onder het genot van een zelfgebakken koekje en er zou in ieder huishouden een prominent aanwezige cane aan de wand hangen. 😉   

Geef hier je reactie

Een nieuw vervolgverhaal:
Zekerheid bestaat niet

zekerheid bestaat niet-2

Dit vind je misschien ook leuk