19 oktober 2022

Flitspaal

flitspaal

Een tijdje terug reed ik naar werk en ik was behoorlijk in gedachten verzonken. Die dag had ik mijn functioneringsgesprek. Ondanks dat ik weet dat we belangrijke zaken niet laten wachten tot zo’n gesprek was ik toch erg met het gesprek bezig. Dusdanig dat ik met 20 kilometer per uur te hard langs een bekende flitspaal reed. Niet dat ik al die tijd al te hard reed. Het is een tachtig kilometer weg, het wordt even vijftig voor de kruising met verkeerslichten en daarna is het weer gewoon tachtig.

Lees meer …

20 januari 2022

Niet de tijd om huisvrouw te willen zijn

huisvrouw

Ik zeg vaak dat ik in de verkeerde tijd ben geboren. Ik merk dat in deze tijd het niet gepast is om te zeggen dat je graag huisvrouw wil zijn. Als ik er al überhaupt aandurf om te bekennen dat ik liever het huishouden doe, de kinderen verzorg en zorg dat mijn man in een gespreid bedje thuiskomt dan zijn de reacties meestal niet mis. Mensen hebben de overtuiging dat je dan dom bent, lui, slaafs, aast op een uitkering of dat er iets mis is in mijn bovenkamer. 

Ik ben een intelligente vrouw, ik kan goed leren. Ik verwacht geen uitkering als ik huisvrouw zou worden. Een vrouw met drie kinderen en een schoon huis is zeker niet lui. Slaafs wil ik mijzelf ook niet noemen en dat er wat mis met mij is vind ik helemaal verwerpelijk. Dus omdat ik iets ambieer wat afwijkt van de norm is er iets mis met mij? 

Lees meer …

11 januari 2022

De makkelijke weg

makkelijke weg

In deze tijd is het makkelijker om mee te gaan in de lijn der verwachting. Het is makkelijker om te doen waarvan de meeste mensen denken dat logisch is. Een aantal jaar terug, toen ik nog twee kinderen had, liet ik mij meevoeren in dat logische verloop. Ik had na een jaar thuis zitten in de financiële crisis eindelijk een baan. Daar was ik blij om, want elke maand de hypotheek ophoesten werd steeds moeilijker. 

Na een tijdje bleek dat ik erg goed was in mijn werk. Van een paar uurtjes per week werken ging is al snel naar heel veel werken. Het gaf mij zelfvertrouwen dat ik zo gewaardeerd werd en dat mij het gevoel werd gegeven dat ik nodig was binnen het bedrijf. Mijn manager zei toen tijdens een gesprek dat hij mij binnen maximaal vijf jaar op zijn positie zag zitten.

Lees meer …