24 maart 2023

zekerheid bestaat niet – deel 4

zekerheid bestaat niet -4

Het is nogal een risico dat hij neemt, maar ergens voelt hij dat het goed is. Voor Lieke voelt het alsof alles om haar heen verdwijnt. Zei hij dat nou echt? Zijn woorden blijven zich herhalen in haar gedachte. Zenuwachtig bijt ze op haar lip. Dit gebeurt niet echt. De woorden die ze al zo lang verlangt te horen heeft deze man zojuist uitgesproken. Als ze de tranen voelt opkomen slaat ze haar ogen neer.  ‘Hoe? Eh hoe wist je het?’ Vraagt ze zachtjes.

Lees meer …

5 maart 2023

Zekerheid bestaat niet – deel 3

zekerheid bestaat niet -3

Het is al nacht als hij Lieke thuis brengt. Tjeerd loopt met haar mee tot de voordeur. Lieke is licht aangeschoten. ‘Kom je nog binnen?’ Giechelt ze.

Tjeerd knijpt even in haar hand. ‘Volgende keer. Ga maar lekker slapen. Ik vond het heel gezellig met je.’

Beteuterd kijkt ze hem aan. ‘Toe nou. Een drankje nog?’

Lees meer …

22 februari 2023

Zekerheid bestaat niet – deel 2

zekerheid bestaat niet-2

Voor het eerst sinds lange tijd is Lieke eerder aanwezig dan Anne. Het hele weekend heeft ze in bed doorgebracht. Op een vlug uitstapje naar de supermarkt na dan. Zondagavond heeft ze besloten zich volledig te richten op haar carrière. Geen man, geen relatie, geen dates meer. Als Anne even later bezorgd haar hoofd om het hoekje steekt reageert ze met een korte ‘morgen’ en typt driftig verder. Direct is Anne weer weg. Niet voor lang. Kort daarna komt ze terug met een kop thee en kop koffie en twee stukken taart.

Lees meer …

22 februari 2023

Zekerheid bestaat niet – deel 1

zekerheid bestaat niet-1

Het is al kwart voor een als Lieke eindelijk de deur van haar spreekkamer sluit. In de keuken zit Anne al aan haar dagelijkse portie instant noodles. Alleen al van de geur wordt Lieke misselijk. ‘Ben je daar eindelijk?’ Vraagt Anne.

‘Volgens mij had ik beter systeemtherapeut kunnen worden in plaats van relatietherapeut. Nu moet ik in een kwartier mijn lunch eten en opladen voor de rest van de dag.’

Lees meer …