29 januari 2022

Meptuig

meptuig

Een zeer oneerbiedig woord, maar wel wat lekker bekt: meptuig. Ik vind het een heerlijk woord. Hier bedoel ik alles waarmee je slaat behalve de hand. Het kan zijn dat jullie een pak slaag met de hand voldoende vinden en helemaal niks hebben met het gebruik van instrumenten. Dat kan. Ik ben voorstander van het gebruik van een instrument. Mijn voorkeur heeft dat het wordt toegepast na een goede opwarming met de hand en eigenlijk nog wel meer dan alleen een opwarming. Een soort toegift. Om net even extra duidelijk te laten voelen dat het menens is. Als extra straf of bij een zwaardere overtreding.

Lees meer …

29 januari 2022

Een periodiek pak slaag

periodiek pak slaag

Bij een relatie waarin huiselijke discipline centraal staat komen de heer des huizes en de vrouw overeen welke regels en gedragingen van belang zijn die aansluiten bij hun kijk op het leven. Daarnaast kan er gekozen worden om een periodiek pak slaag toe te voegen aan de relatie. Dit is een pak slaag wat niet wordt gegeven als straf, maar als een soort onderhoud. Een herinnering dat de man de baas is, dat de vrouw zich moet gedragen en het werkt als een soort stressontlading.

Lees meer …

29 januari 2022

Hoe te beginnen

hoe te beginnen

Je bent er op welke manier dan ook achter gekomen dat je verlangt naar een relatie waarbij huiselijke discipline centraal staat. Hoe te beginnen? Het belangrijkste is om voor jezelf duidelijk te hebben wat je zo aanspreekt. Schrijf het op, maak een moodboard, spreek een spraakbericht in. Probeer het helder voor jezelf te maken. In je hoofd wordt het vaak vol en zeker met zo’n onderwerp gaan je gedachten vaak alle kanten op.

Lees meer …

29 januari 2022

Is het BDSM? Is het erotisch?

bdsm

Wanneer mensen over HD horen wordt er vaak gedacht dat het te maken heeft met BDSM. Heel sluitend antwoorden het wel of geen BDSM is kan eigenlijk niet. Als je feitelijk gezien kijkt naar het principe van een HD relatie is het geen BDSM. Toch kan het zijn dat deze dynamiek verweven is binnen een BDSM verhouding.

Er zijn zeker wel overeenkomsten te vinden, maar ook geldt hier weer voor dat ieder zijn eigen beleving heeft.

Lees meer …

29 januari 2022

Wat is huiselijke discipline?

wat is huiselijke discipline

Huiselijke discipline is een relatievorm waarbij de man en vrouw* hebben afgesproken dat de man leiding neemt binnen hun relatie waarbij discipline een onderdeel is. Hoe dit verder vorm gegeven wordt in het dagelijks leven is voor ieder weer verschillend.

Rode draad is dat de vrouw accepteert dat de man de leiding heeft, de beslissingen neemt en het recht heeft om de vrouw te straffen wanneer hij dat nodig acht. De meest gebruikelijke straf is een pak slaag op de billen.

Lees meer …