29 januari 2022

Meptuig


meptuig

Een zeer oneerbiedig woord, maar wel wat lekker bekt: meptuig. Ik vind het een heerlijk woord. Hier bedoel ik alles waarmee je slaat behalve de hand. Het kan zijn dat jullie een pak slaag met de hand voldoende vinden en helemaal niks hebben met het gebruik van instrumenten. Dat kan. Ik ben voorstander van het gebruik van een instrument. Mijn voorkeur heeft dat het wordt toegepast na een goede opwarming met de hand en eigenlijk nog wel meer dan alleen een opwarming. Een soort toegift. Om net even extra duidelijk te laten voelen dat het menens is. Als extra straf of bij een zwaardere overtreding.

Dit betekent niet dat ik tegenstander ben voor een pak slaag waar geen hand aan te pas komt. Wanneer er bijvoorbeeld noodzaak is voor het straffen op dat moment wanneer het niet kan met geluid, kan een geluidloos instrument uitkomst bieden. Of wanneer er weinig tijd is, maar wel gestraft moet worden kan een kort, heftig pak slaag ook nuttig zijn.

Hoe instrumenten ook toegepast worden, het gebruik ervan kan zeer effectief zijn. Er zijn instrumenten die specifiek bedoeld zijn voor het slaan op billen. Dit is meestal echt ellendig meptuig.

Toch hoef je als je aan HD begint niet meteen van alles in te slaan. Je huis staat vol met bruikbare huis-, tuin- en keukenvoorwerpen. Laat ik er een paar uit elke categorie uitlichten

De cane

cane

De cane is een soort lange stok in verschillende diktes die meestal gemaakt is van rotan of bamboe. Het is een instrument wat zwiept en striemt. Het is een instrument wat met recht de titel meptuig verdient. Het is wel van belang dat je goed oefent voor je dit instrument gebruikt. Voorzichtigheid is ook geen overbodige luxe. De cane kan snel de huid verwonden. Het is een instrument waar je snel mis mee kan slaan en dat dan een ander deel van het lichaam geraakt wordt met alle gevolgen van dien.

De spanning die dit onding met zich meebrengt heeft wel weer zijn charmes. Om de cane te ondergaan moet je voorover gebukt staan of op bed liggen. Degene die de cane zwaait maakt vaak eerst lichte oefen tikjes om de richting te bepalen. Dit zorgt voor spanning omdat je weet wat gaat komen. Vervolgens heb je dat indringende, zwiepende geluid wat dat gevoel van spanning versterkt. Dan is er de brandende pijn die alleen maar erger wordt voordat het weer afneemt.

De tawse

meptuig

De tawse is al eeuwenoud. Het is bedoeld voor lijfstraffen en niet zonder reden. De tawse is een lederen strook met twee of meer losse uiteinden. Het effect wat deze heeft kan ik maar op een manier uitleggen. *pats* ooh dat valt reuze … &()$#%&*@$ … dat valt verdomme helemaal niet mee!

Wanneer de klap, met heel veel geluid, eerst neerkomt voel je vrij weinig. Echter, binnen een paar seconde voel je meer dan je ooit hebt durven dromen. Het vooruitzicht dat het alleen maar erger gaat worden draagt bij aan de kwelling.

De paddle

paddle

De paddle is er in vele soorten en maten. Dik, dun, groot, klein, rond, langwerpig, massief of met gaten. De leren paddle geeft een scherpe pijn. De houten paddle geeft over het algemeen een hele doffe klap die flink zeer doet. Het is ook niet gek dat na het gebruik van de paddle er blauwe plekken ontstaan en dat elke keer als je gaat zitten dat je herinnerdRubriek: ,

Tags: ,

Reacties uitgeschakeld voor Meptuig Reacties uitgeschakeld voor Meptuig

29 januari 2022

Een periodiek pak slaag


periodiek pak slaag

Bij een relatie waarin huiselijke discipline centraal staat komen de heer des huizes en de vrouw overeen welke regels en gedragingen van belang zijn die aansluiten bij hun kijk op het leven. Daarnaast kan er gekozen worden om een periodiek pak slaag toe te voegen aan de relatie. Dit is een pak slaag wat niet wordt gegeven als straf, maar als een soort onderhoud. Een herinnering dat de man de baas is, dat de vrouw zich moet gedragen en het werkt als een soort stressontlading. Dit kan eens per maand zijn, eens per week of welk terugkerend moment je daarvoor ook kiest. Niet iedereen gebruikt dit binnen de relatie, maar veel mensen vinden het een belangrijk onderdeel.

Dit kan ook een vastgesteld ritueel zijn waarbij van te voren beslist is hoe dit periodieke pak slaag gegeven wordt. Ook kan er per keer bekeken worden waar behoefte aan is of wat nodig is.

Het moment van periodiek kan goed gebruikt worden om ook te bespreken hoe het gaat. Hoe de relatie gaat, hoe het gaat met het volgen van de regels, hoe ieder zich voelt. Een moment van bezinning en feedback. Het betekent niet dat als je zaken hebt afgesproken dat het vaststaat voor de rest van het leven.

Soms staat het idee tegen om een pak slaag te krijgen terwijl je niks gedaan hebt. Of juist ten tijde dat het heel goed gaat. Het is preventief en het kan heel effectief zijn om onrust te voorkomen. Als je de behoefte hebt aan een HD relatie kan de vrouw soms een gevoel van onrust ervaren. Om dat gevoel te laten verdwijnen kan er expres slecht gedrag vertoont worden om straf uit te lokken. Straf zorgt ervoor dat die onrust verdwijnt. Slecht gedrag vertonen is niet wenselijk. Daarom kan zo’n periodiek pak slaag effectief zijn om die onrust te voorkomen.

Periodiek pak slaag kan ook heel verbindend werken. De verhoudingen worden weer duidelijk weergegeven. De man wordt er aan herinnert dat hij degene is die het vertrouwen heeft gekregen om discipline toe te dienen wanneer nodig en de vrouw wordt er aan herinnert dat zij gestraft wordt wanneer dat nodig is. Een pak slaag is ook heel intiem. Het kan beschamend zijn, pijnlijk zijn, maar ook heel veilig voelen. Dit zorgt voor bepaalde vonken binnen de relatie.Rubriek: ,

Tags: ,

Reacties uitgeschakeld voor Een periodiek pak slaag Reacties uitgeschakeld voor Een periodiek pak slaag

29 januari 2022

Hoe te beginnen


hoe te beginnen

Je bent er op welke manier dan ook achter gekomen dat je verlangt naar een relatie waarbij huiselijke discipline centraal staat. Hoe te beginnen? Het belangrijkste is om voor jezelf duidelijk te hebben wat je zo aanspreekt. Schrijf het op, maak een moodboard, spreek een spraakbericht in. Probeer het helder voor jezelf te maken. In je hoofd wordt het vaak vol en zeker met zo’n onderwerp gaan je gedachten vaak alle kanten op.

Als je duidelijk hebt voor jezelf waar je precies naar verlangt dan adviseer ik niet te lang te wachten met het te bespreken met je partner. Hoe langer je wacht hoe groter en spannender het vaak wordt. Wanneer je het ook met iemand anders, bijvoorbeeld een vriendin, wil bespreken bedenk dan wel dat niet altijd iedereen even begripvol zal reageren.

Misschien schrikt je partner ook van wat je vertelt. Het is niet een onderwerp wat bij de koffietafel besproken wordt of waar de informatie over voor het grijpen ligt. Daarom is het van belang dat je zelf duidelijk en helder kan verwoorden wat je nodig hebt. Als je goed bent met zaken op papier zetten kan je om te beginnen bijvoorbeeld een brief schrijven aan je partner. Die je hem laat lezen nadat je hebt verteld dat je hebt ontdekt waar je naar verlangt. Dan volgen de vragen en het gesprek vaak vanzelf.

Wie weet is de nieuwsgierigheid geprikkeld. Misschien zijn er eerst nog vele gesprekken nodig, maar misschien staat jouw partner er positief tegenover.

Maar dan? Je fantasie is heel iets anders dan de werkelijkheid. In je dromen reageert je man perfect op alles, ziet hij alles en doet hij alles zoals jij het voor ogen hebt.

De realiteit is dat het een zoektocht is waarbij er veel gepraat moet worden. Een zoektocht die niet altijd loopt zoals je zou willen.

Het is belangrijk om er de tijd voor te nemen. Het liefst wil je je er helemaal in storten, maar dat is juist het grootste struikelblok. Wanneer je gestraft wordt en hij doet bijvoorbeeld je broek naar beneden terwijl dat iets is wat je liever zelf doet, dan is het niet het moment om daar een discussie over te beginnen. Praten vooraf is heel belangrijk. Ook als je eenmaal zo’n relatie aangaat is het belangrijk te blijven praten. Het is heel goed om bijvoorbeeld een vast moment te pakken waarop jullie praten over hoe jullie de relatie zien. Om aan elkaar te vertellen wat je nodig hebt van elkaar. Dat kan sowieso geen kwaad in een relatie, maar over dit onderwerp is het zeker van belang.

Wat in het begin heel gebruikelijk is is dat je heel veel behoefte hebt om het gevoel te ervaren, om uit te proberen of hij wel echt doet wat jullie besproken hebben en of hij echt straft nadat je je misdragen hebt. Dat is heel normaal. Een logisch gevolg is ook dat de man het gevoel heeft dat hij te kort schiet. Dat hij niet snapt dat hij de avond ervoor een flink pak slaag heeft uitgedeeld en nog geen 24 uur later hij weer in actie moet komen. Daarom is het zo belangrijk te blijven praten. Liever te veel dan te weinig.

Ook is het moeilijk om gedragsverandering toe te passen. Als je al heel lang gewend bent je ontbijt over te slaan en je ineens elke dag moet ontbijten omdat je dat hebt afgesproken kan dat best lastig zijn. Dan kan het lijken alsof je hardleers bent, maar het kan ook zijn dat het even tijd nodig heeft om te veranderen.

Het duurt wel even voor je tot het punt komt dat het loopt als een geoliede machine.

En als je dat punt bereikt hebt bestaat de kans dat het verslapt, maar dat is een heel ander verhaal. Rubriek: ,

Tags: , ,

Reacties uitgeschakeld voor Hoe te beginnen Reacties uitgeschakeld voor Hoe te beginnen

29 januari 2022

Is het BDSM? Is het erotisch?


bdsm

Wanneer mensen over HD horen wordt er vaak gedacht dat het te maken heeft met BDSM. Heel sluitend antwoorden het wel of geen BDSM is kan eigenlijk niet. Als je feitelijk gezien kijkt naar het principe van een HD relatie is het geen BDSM. Toch kan het zijn dat deze dynamiek verweven is binnen een BDSM verhouding.

Er zijn zeker wel overeenkomsten te vinden, maar ook geldt hier weer voor dat ieder zijn eigen beleving heeft. Wanneer je als vrouw het verlangen hebt naar een HD relatie zit daar een bepaald verlangen achter. Dit kan zijn het verlangen om gedomineerd te worden, het verlangen naar straf of een bepaalde voorliefde voor spanking. Sommige stellen hebben een BDSM relatie, maar ook een HD relatie. Het een vult het andere aan of het zijn beide losse elementen in de relatie.

Als je als man een voorliefde hebt voor de HD dynamiek kan dat ook voortkomen uit het verlangen om te domineren of omdat je een spanking fantasie hebt.
Vaak zie je toch dat de keuze voor HD los staat van BDSM. Sterker nog, vaak heeft men helemaal niets met BDSM.

Huiselijke discipline is ook niet per definitie wel of niet erotisch. Vaak is de fantasie er wel. Dat een of beide opgewonden raakt door de gedachte aan een pak slaag is vaak wel de eerste start. Toch kan een pak slaag voor straf ook alles behalve erotisch zijn.

Wel kan de dynamiek tussen beide, de straf en de pijn wel zorgen voor een goed seksleven. Sommige stellen ervaren seks na een bestraffing als verbindend. Ook wordt vaak de keus gemaakt om dat niet te doen. Juist omdat een bestraffing niet als erotisch wordt ervaren of om de opwinding niet de overhand te laten krijgen en daarmee het effect van straf weg te nemen.

Het is maar net hoe je het ervaart. En net als met eigenlijk alles is er geen goed of fout.   Rubriek: ,

Tags: , ,

Reacties uitgeschakeld voor Is het BDSM? Is het erotisch? Reacties uitgeschakeld voor Is het BDSM? Is het erotisch?

29 januari 2022

Wat is huiselijke discipline?


wat is huiselijke discipline

Huiselijke discipline is een relatievorm waarbij de man en vrouw* hebben afgesproken dat de man leiding neemt binnen hun relatie waarbij discipline een onderdeel is. Hoe dit verder vorm gegeven wordt in het dagelijks leven is voor ieder weer verschillend.

Rode draad is dat de vrouw accepteert dat de man de leiding heeft, de beslissingen neemt en het recht heeft om de vrouw te straffen wanneer hij dat nodig acht. De meest gebruikelijke straf is een pak slaag op de billen.

Er zijn verschillende manieren om dit vorm te geven. Wanneer er regels worden opgesteld is dat een toetsbaar houvast middels het principe actie, de vrouw houdt zich niet aan een vooraf opgestelde regel, reactie, vrouw wordt op dit gedrag aangesproken en krijgt straf. Het is een duidelijk principe. Een mogelijk struikelblok kan zijn dat, wanneer er iets gebeurt waar geen regels over zijn opgesteld, er ruimte ontstaat tot discussie. De vrouw vindt het bijvoorbeeld niet eerlijk ergens voor te worden gestraft waar geen afspraken of regels over zijn opgesteld.

Toch is deze opstelling in het begin wel makkelijk om samen op te kunnen evalueren of het werkt en goed gaat.

Een andere manier is waarbij er minder specifieke regels worden opgesteld. Bijvoorbeeld ‘je moet goed voor jezelf zorgen’ of ‘je mag jezelf en andere niet in gevaar brengen.’

Hierbij bepaalt de heer des huizes wanneer zo’n regel overtreden wordt. Wat het lastiger maakt is dat wat de een gevaarlijk vindt, de ander misschien anders ziet. Dat kan er voor zorgen dat de vrouw zich onterecht gestraft voelt.

Wanneer huiselijke discipline goed geïntegreerd is binnen een relatie zie je vaak dat de duidelijk opgestelde regels vervagen. Dan is het punt bereikt waarbij de vrouw de man volledig erkent als leider binnen de relatie die de beslissingen neemt. Dat wil zeggen dat wanneer hij beslist dat er een reden is tot discipline dat de vrouw daaraan toegeeft. Soms gaat dat vanaf het begin al zo, maar vaak is er eerst een periode waar ieder moet wennen aan de situatie. 

Huiselijke discipline is een relatie op basis van vertrouwen. Het vertrouwen dat zij zich overgeeft aan zijn leiding en het vertrouwen dat hij haar leidt.

*Dit hoeft natuurlijk niet man en vrouw te zijn, elke samenstelling is natuurlijk mogelijk, maar voor de schrijfwijze ga ik uit van man en vrouw.Rubriek: ,

Tags: ,

Reacties uitgeschakeld voor Wat is huiselijke discipline? Reacties uitgeschakeld voor Wat is huiselijke discipline?