Mijn hobby

mijn hobby

Ik heb een aantal hobby’s. Ik schrijf graag, ik geniet van het lezen van een goed boek en wandelen in een mooi stuk natuur. Ook verzamel ik een specifiek servies. Ik vind het heerlijk om op Marktplaats te snuffelen naar nieuwe schatten. Het kijken ernaar vind ik al prachtig. Het is niet mijn intentie om zoveel mogelijk van de collectie in bezit te hebben, dat niet. Ik zoek naar bijzondere stukken en stukken die mooi in mijn vitrine zouden staan. Er zitten ook vaak maanden tussen de aankopen. Dat houdt het leuk voor mij. Anders ben je zo klaar met verzamelen en staat je huis vol. 

Het is heerlijk truttig servies. Servies van Royal Albert. De serie Old Country Roses. Ik heb het als klein meisje al prachtig gevonden en de liefde ervoor is nooit verdwenen.

 

Echter, het kwam nooit in mij op om het te gaan verzamelen. Totdat ik mijn man ontmoette. Ik zag bij de kringloop zo’n kopje staan en toen vertelde ik dat ik het zo mooi vond en er helemaal weg van was. Hij vroeg waarom ik er dan niks van had. Daar had ik tot dat moment gewoon nooit bij stilgestaan.

Niet veel later kwam ik thuis na mijn werk en daar stond in de keuken op een dienblad een theepot op een passend warmhoudplaatje. Daarnaast prijkte een dameskop en een herenkop. Zo begon mijn verzameling. 

Dat is ook weer wat mij kenmerkt en waar ik door gefascineerd raakt. Het verschil tussen een dames- en herenkop. Een smal en klein kopje voor de vrouw en het exemplaar van de man is groter en breder. Ik vind het prachtig. Het weerspiegelt hoe ik in het leven sta. 

Niet alleen door het verschil in kopjes voor man en vrouw hoor. Ik vind de bloemen prachtig en er zijn zoveel bijzondere items van te vinden. Het is niet zomaar een servies wat je koopt voor je uitzet. Het heeft ook bonbonschaaltjes, servetringen, kandelaren, lepelvaasjes, dieronamentjes, bloemenmand, bel, botervloot, lepeltjes, diverse schalen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Juist die niet zo standaard dingetjes wil ik graag hebben. Ik heb een bescheiden vitrinekastje met drie plankjes waar ik het uitgestald heb staan. Met bijzondere gelegenheden gebruik ik het ook. Maar er naar kijken en bij elk object weer even herinneren hoe ik er aangekomen ben vind ik het leukst.  

Als ik voor wat voor een reden dan ook een kennismakingsgesprek heb met iemand en iets over mezelf moet vertellen moet ik inwendig lachen. Ik ben 31 en verzamel truttig servies. En ik ben er trots op ook! 

Geef hier je reactie

Een nieuw vervolgverhaal:
Zekerheid bestaat niet

zekerheid bestaat niet-2

Dit vind je misschien ook leuk