Gewoontes afleren

gewoontes

Wij hebben iets vervelends meegemaakt vorig jaar. Daarna was het lastig om de structuur terug te brengen. Ik sloot me af voor eigenlijk iedereen en Alex probeerde alles voor iedereen op te lossen en voornamelijk veel te zorgen.

Het was lastig om de HD weer naar voren te laten komen. Toch zijn we er in geslaagd om elkaar weer terug te vinden op dat gebied. Sommige gewoontes zijn er helaas wel ingeslopen en die hebben meer tijd en aandacht nodig om te veranderen. Doordat ik mij afsloot werd mijn manier van communiceren snauwerig en gemeen. Het werd ‘normaal.’ Alex sprak me er niet op aan. Zo was het nou eenmaal.

Totdat ik merkte dat ik extra gemeen en respectloos tegen hem ging doen om hem uit te lokken. Kijken of hij zou reageren. Toch gebeurde er vrij weinig

Ik begon me steeds slechter te voelen om hoe ik tegen hem deed. Ik wist ook dat hij voornamelijk bezig was met ervoor zorgen dat ik me weer goed ging voelen nadat ons leven zo op zijn kop heeft gestaan. Alex wil dan graag alles goedpraten van mij.

Ik heb hem uitgelegd dat als we zo doorgaan dat er een dag komt dat het zo’n gewoonte is geworden om tegen hem te snauwen en gemene dingen te zeggen dat het ons uit elkaar drijft. Dat was voor hem wel een eyeopener. We hebben er goed over gepraat. Hij zag ook in dat het zo niet door kon gaan. Hij was zo bezig met het gezin laten functioneren en mij ontzien dat hij niet zag dat we verder uit elkaar kwamen te staan.

Gelukkig zijn we nu weer de goede weg op. Sterker nog, Alex heeft weer behoorlijk de touwtjes in handen. Het nadeel van een gewoonte is doorgaan dat je het niet zomaar per direct afleert. Dat is me nu meer dan duidelijk. Alex houdt voet bij stuk. Wat het resultaat heeft dat al vier avonden op rij ik geconfronteerd wordt met mijn rampzalige manier van communiceren.

Daaruit kan ik een aantal zaken concluderen. Ik ben hardleers, ik doe eerst voordat ik nadenk, ik moet meer nadenken over mijn acties, ik vergeet snel hoe een pak slaag voelt en uiteraard moet ik Alex ook ergens de schuld van geven. Hij is dan misschien toch niet streng genoeg. 😉    

Geef hier je reactie

Een nieuw vervolgverhaal:
Zekerheid bestaat niet

zekerheid bestaat niet-2

Dit vind je misschien ook leuk