20 februari 2022

Gewoontes afleren

gewoontes

Wij hebben iets vervelends meegemaakt vorig jaar. Daarna was het lastig om de structuur terug te brengen. Ik sloot me af voor eigenlijk iedereen en Alex probeerde alles voor iedereen op te lossen en voornamelijk veel te zorgen.

Het was lastig om de HD weer naar voren te laten komen. Toch zijn we er in geslaagd om elkaar weer terug te vinden op dat gebied. Sommige gewoontes zijn er helaas wel ingeslopen en die hebben meer tijd en aandacht nodig om te veranderen. Doordat ik mij afsloot werd mijn manier van communiceren snauwerig en gemeen. Het werd ‘normaal.’ Alex sprak me er niet op aan. Zo was het nou eenmaal.

Totdat ik merkte dat ik extra gemeen en respectloos tegen hem ging doen om hem uit te lokken. Kijken of hij zou reageren. Toch gebeurde er vrij weinig

Lees meer …

29 januari 2022

Onhebbelijkheidje

Onhebbelijkheidje

Soms zijn er drukke periodes dat we een beetje langs elkaar heen leven. Dat we ’s avonds moe op de bank hangen en vooral veel rust zoeken. Als zo’n periode te lang duurt word ik vervelend. Momenteel is het bij Alex op werk niet heel makkelijk en leuk en hij daardoor vaak moe, gespannen en heeft snel last van spierpijn en hoofdpijn. Ik probeer hem dan zo goed als mogelijk te laten ontspannen door massages, met hem te praten, dingen van hem over te nemen. Alleen gebeurt er dan altijd iets met mij waar ik niet trots op ben.

Lees meer …