Ontspannen

ontspannen

Wij wonen in een tussenwoning. Een jaren 70 tussenwoning. Een huurhuis waar al jarenlang geen onderhoud aan gepleegd is. Isolatie door de woningbouwvereniging staat op de planning in 2028. Als de buurvrouw lacht horen we dat. Wanneer zij luidruchtig seks heeft horen wij dat ook. Als de kinderen op hun kamer spelen kunnen we vaak horen wat ze zeggen.

Met dat in gedachte vind ik het verdomd moeilijk om me ontspannen over te geven aan een pak slaag. Wat als de kinderen het horen en komen kijken en wij dat weer niet doorhebben? Wat als de buren het horen? Wat als …. Snap je?

Ik laat al zo min mogelijk van me horen, maar als me toch eens wat ontglipt raak ik meteen in de stress.

Met het gevolg dat het ten koste gaat van de effectiviteit.

Mijn droom is ooit een huis te kopen met een schuurtje achterin een grote tuin. Een schuurtje wat ik dan geluidsdicht isoleer zodat ik niet meer hoef te denken aan buren of kinderen.

De kinderen zijn er altijd. In ieder geval een is er altijd. Wanneer ze op school zijn werkt Alex. Dus tja. Een ander moment plannen is er gewoon niet bij.

Ik mis het wel eens om me helemaal te laten gaan. Zonder dat ik me druk hoef te maken over buren, kinderen of wat dan ook. Alex zegt dat ik me gewoon moet ontspannen en dat hij echt wel op de kinderen let. Maar toch …. Als iemand nog tips heeft, ik hoor ze graag!

Geef hier je reactie

Een nieuw vervolgverhaal:
Zekerheid bestaat niet

zekerheid bestaat niet-2

Dit vind je misschien ook leuk