11 mei 2022

Zaterdagavond, net even anders

zaterdagavond

Zaterdagavond hangen we altijd een beetje als een stel uitgebluste bevers op de bank. De intensieve week wordt dan doorgaans een beetje verwerkt denk ik, zodat we een ontspannen zondag kunnen hebben. Het is prachtig mooi weer vandaag en we hebben er een drukke zaterdag op zitten.  Na het eten is het makkelijk om de kinderen een filmpje te laten kijken voor ze naar bed gaan, maar Alex heeft een ander idee.

Lees meer …

31 maart 2022

Antiek, een anekdote

antiek

Ik heb iets met de haarborstel. Wat dat ‘iets’ is vind ik moeilijk uit te leggen in een woord. Als ik terugdenk aan hoe ik als 18 jarige in mijn studentenkamer verhaaltjes las achter mijn bureau moet ik lachen. Ik zocht me rot naar spanking verhalen waar een haarborstel in voor kwam. Dat leek me echt het beste strafinstrument. Huiselijk, makkelijk toepasbaar over de knie en niemand die gek opkijkt als je die in je huis hebt liggen. De eerste kennismaking met de borstel was behoorlijk teleurstellend. En veel daarna ook. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een kunststof exemplaar of een zogenaamd houten borstel dat geen hout is. Gewoon zo’n gelamineerd modern ding van de drogisterij. Dat is het gewoon allemaal net niet.

Lees meer …

20 maart 2022

Medicijnen

medicijnen

Je zou denken dat als je elke ochtend bij je ontbijt je medicijnen neemt, dat het op den duur routine wordt. Dat klinkt in ieder geval aannemelijk. Toch presteer ik het regelmatig om halverwege mijn dag te schrikken van het feit dat ik ze weer eens vergeten ben. Dat is theoretisch gezien niet zo’n probleem. Ik kan ze dan alsnog innemen en geen haan die ernaar kraait. Het is een heel ander verhaal als mijn lief er eerder achter komt dan ik. Dat gebeurt minder vaak, maar als het gebeurt…

Lees meer …