27 juni 2023

Zekerheid bestaat niet – deel 6

zekerheid bestaat niet deel 6

Lieke kan de slaap niet vatten. Ze ligt op haar buik. Met een glimlach denkt ze terug aan de fijne avond. Het is niet te geloven dat ze daadwerkelijk een pak slaag heeft gehad van Tjeerd. Als ze denkt aan zijn prachtige lach en sprankelende ogen krijgt ze kriebels in haar buik. Vrijdag hebben ze weer afgesproken. Uiteraard ziet ze hem morgen gewoon weer in het kantoorgebouw. Meteen begint haar hart sneller te kloppen. Het duurt een eeuwigheid voor ze eindelijk in slaap valt.

Lees meer …

22 april 2023

Zekerheid bestaat niet – deel 5

zekerheid bestaat niet 5

Lieke schrikt. Uit de gang hoort ze ontzettend veel herrie opkomen. Haar hart slaat over als ze de bekende stem van Tjeerd hoort. Natuurlijk, hij zou vandaag zijn intrek nemen. Ze klapt haar laptop dicht en snelt naar de gang. Anne helpt lachend mee om een bureau uit de lift te trekken. Tjeerd zwaait naar Lieke. Ze lacht even naar hem. Anne kijkt de wachtkamer in. ‘Je zal het laatste stukje zonder mij moeten doen.’

Lees meer …

24 maart 2023

zekerheid bestaat niet – deel 4

zekerheid bestaat niet -4

Het is nogal een risico dat hij neemt, maar ergens voelt hij dat het goed is. Voor Lieke voelt het alsof alles om haar heen verdwijnt. Zei hij dat nou echt? Zijn woorden blijven zich herhalen in haar gedachte. Zenuwachtig bijt ze op haar lip. Dit gebeurt niet echt. De woorden die ze al zo lang verlangt te horen heeft deze man zojuist uitgesproken. Als ze de tranen voelt opkomen slaat ze haar ogen neer.  ‘Hoe? Eh hoe wist je het?’ Vraagt ze zachtjes.

Lees meer …

5 maart 2023

Zekerheid bestaat niet – deel 3

zekerheid bestaat niet -3

Het is al nacht als hij Lieke thuis brengt. Tjeerd loopt met haar mee tot de voordeur. Lieke is licht aangeschoten. ‘Kom je nog binnen?’ Giechelt ze.

Tjeerd knijpt even in haar hand. ‘Volgende keer. Ga maar lekker slapen. Ik vond het heel gezellig met je.’

Beteuterd kijkt ze hem aan. ‘Toe nou. Een drankje nog?’

Lees meer …

22 februari 2023

Zekerheid bestaat niet – deel 2

zekerheid bestaat niet-2

Voor het eerst sinds lange tijd is Lieke eerder aanwezig dan Anne. Het hele weekend heeft ze in bed doorgebracht. Op een vlug uitstapje naar de supermarkt na dan. Zondagavond heeft ze besloten zich volledig te richten op haar carrière. Geen man, geen relatie, geen dates meer. Als Anne even later bezorgd haar hoofd om het hoekje steekt reageert ze met een korte ‘morgen’ en typt driftig verder. Direct is Anne weer weg. Niet voor lang. Kort daarna komt ze terug met een kop thee en kop koffie en twee stukken taart.

Lees meer …

22 februari 2023

Zekerheid bestaat niet – deel 1

zekerheid bestaat niet-1

Het is al kwart voor een als Lieke eindelijk de deur van haar spreekkamer sluit. In de keuken zit Anne al aan haar dagelijkse portie instant noodles. Alleen al van de geur wordt Lieke misselijk. ‘Ben je daar eindelijk?’ Vraagt Anne.

‘Volgens mij had ik beter systeemtherapeut kunnen worden in plaats van relatietherapeut. Nu moet ik in een kwartier mijn lunch eten en opladen voor de rest van de dag.’

Lees meer …